Meditativ Yoga & Chi Gong

Holistisk Kostvejledning

Jette Siig

 Yoga & Chi Gong

Jette Siig

Jeg underviser hold, hvor jeg kombinerer yoga og chi gong til det jeg kalder "healin Yoga & Chi Gong" Holdstart se her ......

 

Yoga

Yoga er en ældgammel bevægelsesform som betyder ”at forene det individuelle med det universelle”.  Der er ikke noget mystisk forbundet med yoga. Det handler om at være til stede i nu’et og skabe balance mellem krop, sind og ånd. Når man laver yoga har man også fokus på åndedrættet.

Udbyttet af yoga

Yoga er desuden afstressende og vitaliserende, styrkende, smidiggørende og dybt regenererende.

Regelmæssig Yoga giver en god kropsbevidsthed, som bl.a. betyder, at du kan reagere på de signaler, kroppen sender. Ved regelmæssig udøvelse af yoga kan du forebygge skavanker og skader som fx dårlig ryg, spændingshovedpine, fordøjelses- og søvnproblemer eller helt forebygge, at de opstår. Mentalt vil du opleve bedre kendskab til dig selv og dine ressourcer og en øget indre ro.


Det liv vi lever sætter sig i kroppen. For at bliv fri, må vi genåbne de steder i kroppen, som er lukket ned. Ved hjælp af blide øvelser løsner du spændinger i din krop ved at ånde livsenergi ind og slippe det brugte på udåndingen. Du kommer væk fra hovedet med tanker, der trætter og ned i kroppen.

Medidativ yoga
Meditativ yoga
Jette Siig
Meditativ yoga
Kontakt Jette Siig for nærmere info

Chi Gong

Den chi gong form, jeg underviser i, hedder Golden Wings og er udviklet af Mike Robinson. Men alle chi gong former er baseret på de samme grundprincipper og stammer fra Østen, hvor det bl.a. i Kina er udøvet i flere tusinde år. ”Chi” betyder livsenergi og ”Gong” betyder langsomme, meditative bevægelser. Når du laver chi gong, bliver brugt energi udskiftet med ny energi, blokeringer fjernes, og energi-flowet i kroppen bliver lettere og friere.

Meditativ Yoga & Chi Gong med Jette Siig

Tag en beslutning - tilmeld dig.

Du vil mærke, at når du laver yoga bliver du mere smidig og styrket, mere modstandsdygtig. Foruden de fysiske forandringer vil du opleve din sindstilstand som roligere, klarere og mere afslappet - en følelse af ungdommelig livsenergi uden stivnede vaner og spændinger.


Du vil se dig selv fyldt med velvære og livsglæde.


Det vil føles som ringe i vand - alt hvad der stråler ud fra dig vender tilbage i tusindfold.


Jeg har benyttet en flot vinterdag til at lave en video hvor jeg viser dig yogaserien "De fem tibetanere". Du kan se min video her ....


"Den gamle hemmelighed om ungdommens kilde"


Jeg kan anbefale bogen: "De 5 tibetanere", bog 2, af Peter Kelder

Udbyttet af chi gong

Chi gong styrker kroppens selvhelbredende processer, immunforsvar, muskelstyrke, balance i både sind og krop samt anvendes sågar som behandling på hospitaler i Kina.

 

Chi gong harmoniserer krop og sind og giver dig fornyet livsenergi, formindsker stress, forbedrer din koncentration, du vil føle dig afklaret og mere bevidst om, hvornår du skal sige til og fra i din hverdag.  Øvelserne styrker også vores indre organer og nervesystemet.

Når du er bevidst om dine bevægelser og bevidst til stede i krop og sind samt har fokus på dit åndedræt, så mærker du din krop, og hvordan du har det lige nu både fysisk og psykisk. 

 

Når verden udenom dig er i kaos påvirker det dig – som at blive kastet ud i stormen, men er du fokuseret på dit centrum = Dan Tien, vil du påvirke din omverden – du er i orkanens øje, hvor der er ro og stilhed, og du kan bedre lytte til dig selv og handle.

 

Om foråret underviser jeg i naturen i Yoga og chi gong i Hammer Bakker, Vodskov. opstart onsdag  24.04.2019 kl. 10.30 -11.30. Mulighed for gåtur på ca 5 km bagefter. At udføre det i naturen er ren kærlighed til dig

Chi Gong i det fri
Chi Gong med Jette Siig

At trække vejret bevidst er med til at styrke kroppens selvhelbredende processer

Åndedrættet er dit anker i yoga og chi gong. Vi arbejder bevidst med åndedrættet, så vi bliver opmærksomme på at trække vejret fuldkomment. Når du trækker vejret helt og ikke kun overfladisk, kommer du tilstede i kroppen og bliver nærværende i NUET.


Når du trækker vejret bevidst, kan du ikke tænke, men du kan lytte. Det er her det meditative kommer ind.


På mine hold i meditativ yoga og chi gong starter vi med meditation efterfulgt af yoga og chi gong. Der afsluttes med afspænding.

Du går hjem med en følelse af velvære og livsglæde og ikke mindst ny energi.


Du kan høre og læse om yoga og chi gong og deres gavnlige virkninge. Men prøv det selv og mærk, hvordan det påvirker din krop og sindstilstand og bevidsthed til dit åndedræt.


Jette Siig

Tryvej 42

9320 Hjallerup


Mobil: 2121 3061

E-mail: kontakt@jettesiig.dk

Jeg har 33 års erfaring - underviser hos:

AOF i Try, Hjallerup og Seniorsport, Vodskov. Se hold og tider her .......